Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης

Εικόνα
Η Ιερά Μονής της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγινα, βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δρόμου που ανεβαίνει προς την Μονή της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Νεκταρίου. Η παράδοση λέει ότι εκεί υπήρχε ένα εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και θαυματουργικά βρέθηκε η εικόνα της. Λέγεται ότι αυτό το εκκλησάκι το είχε ένας πολύ βλάσφημος και ότι το 1908 το αγόρασαν δύο καλόγριες. Σύμφωνα με την παράδοση όταν αγοράστηκε εκείνο το κτήμα δεν υπήρχε καθόλου νερό. Έσκαψαν λοιπόν 30 μέτρα, αλλά νερό δεν μπορούσαν να βρουν. Τότε, ένας αγιορείτης μοναχός έκανε παράκληση με της καλόγριες και κατέβασε την εικόνα μέσα στο πηγάδι και λιβάνισε μέσα στο ξεροπήγαδο. Το βράδυ κατά την διάρκεια της προσευχής, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και παράξενος κρότος και το μικρό μοναστηράκι σείστηκε από τα θεμέλια του. «Θύμωσε, είπαν, η Αγία γιατί την αφήσαμε μέσα στα χώματα και μας καταστρέφει». Μα το πρωί σαν κατέβηκε ο μοναχός για να βγάλει την εικόνα, βλέπει στα τοιχώματα του πηγαδιού χαραγμένο έναν Σταυρό. Είδε

ΑΙΓΙΝΑ: 17.509 επιβάτες (αφίξεις) τις ημέρες του Αγίου Νεκταρίου


Από το Λιμεναρχείο Αίγινας,  δημοσιεύουμε τα στοιχεία κίνησης επιβατών και οχημάτων που αφορούν τις ημέρες της εορτής του Αγίου Νεκταρίου. Με βάση τους αριθμούς των αφίξεων και αναχωρήσεων, με όλους τους τύπους των πλοίων, καταδεικνύεται η μεγάλη επισκεψιμότητα των ημερών της εορτής.
Συγκεκριμένα:
Με τα επιβατηγά – οχηματαγωγά, από 7/11 έως 11/11 αποβιβάστηκαν στην Αίγινα 15.970 επιβάτες, 1459 Ι.Χ. 104 λεωφορεία, 101 φορτηγά και 428 δίκυκλα. Επιβιβάστηκαν από το λιμάνι της Αίγινας προς Πειραιά 14.614 επιβάτες, 1316 Ι.Χ. 114 λεωφορεία, 84 φορτηγά και 385 δίκυκλα.
Με τα ιπτάμενα δελφίνια, αποβιβάστηκαν στην Αίγινα 1539 επιβάτες και επιβιβάστηκαν 1591.
Συνολικά διακινήθηκαν: 17.509 επιβάτες (αφίξεις) και 16.205 (αναχωρήσεις).
Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, αν συνυπολογιστεί η εποχή και ο μήνας Νοέμβριος που δεν είναι καλοκαιρινός.


Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου τονώνει οικονομικά τη ζωή του νησιού και παρατείνει την τουριστική περίοδο, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλη κίνηση επιβατών και οχημάτων, ιδιαίτερα λεωφορείων, καταγράφηκε και τα Σαββατοκύριακα που προηγήθηκαν της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, όπου μέσα σε μία ημέρα ο αριθμός των λεωφορείων που αποβιβάζονταν στο λιμάνι της Αίγινας ξεπερνούσε κάποιες φορές και τα είκοσι.




Πηγή:Saronicmagazine






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοπανέλι η χειροποίητη δαντέλα

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Σπυριδάκης

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης