Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης

Εικόνα
Η Ιερά Μονής της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγινα, βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δρόμου που ανεβαίνει προς την Μονή της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Νεκταρίου. Η παράδοση λέει ότι εκεί υπήρχε ένα εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και θαυματουργικά βρέθηκε η εικόνα της. Λέγεται ότι αυτό το εκκλησάκι το είχε ένας πολύ βλάσφημος και ότι το 1908 το αγόρασαν δύο καλόγριες. Σύμφωνα με την παράδοση όταν αγοράστηκε εκείνο το κτήμα δεν υπήρχε καθόλου νερό. Έσκαψαν λοιπόν 30 μέτρα, αλλά νερό δεν μπορούσαν να βρουν. Τότε, ένας αγιορείτης μοναχός έκανε παράκληση με της καλόγριες και κατέβασε την εικόνα μέσα στο πηγάδι και λιβάνισε μέσα στο ξεροπήγαδο. Το βράδυ κατά την διάρκεια της προσευχής, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και παράξενος κρότος και το μικρό μοναστηράκι σείστηκε από τα θεμέλια του. «Θύμωσε, είπαν, η Αγία γιατί την αφήσαμε μέσα στα χώματα και μας καταστρέφει». Μα το πρωί σαν κατέβηκε ο μοναχός για να βγάλει την εικόνα, βλέπει στα τοιχώματα του πηγαδιού χαραγμένο έναν Σταυρό. Είδε

Με νέες απεργίες μετά τις εκλογές απειλεί η ΠΝΟ

«Ραντεβού» για νέες απεργίες αμέσως μετά τις εκλογές δίνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εκτιμούν ότι οι συνολικές απώλειές τους σε επιβατική κίνηση από τις υπό εξέλιξη κινητοποιήσεις φθάνουν και στις....
30.000 άτομα. Μετρούν όχι μόνο τις ακυρώσεις αλλά και τους επιβάτες της τελευταίας στιγμής που θα έκλειναν κάποιο εισιτήριο για τα νησιά σταθμίζοντας τις οικονομικές τους δυνατότητες όπως έδειξε η εμπειρία της Μ. Δευτέρας. Καθαρά σε επίπεδο ακυρώσεων, εταιρεία που διακινεί το 30% της επιβατικής κίνησης, υπολόγιζε χθες ότι έχασε 7.000 επιβάτες. Μόνο για τη Μεγάλη Τετάρτη είχαν κοπεί στην ακτοπλοΐα περί τα 18.000 εισιτήρια.

Η ζημιά από την απεργία είναι τέτοιας έκτασης ώστε πλοίο που δρομολογήθηκε εκτάκτως αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας για να απορροφήσει την κίνηση της Μεγάλης Τρίτης, τελικά παρέλαβε μόνο 300 επιβάτες από τους 2.000 περίπου που είχαν κλείσει θέση με το αρχικό δρομολόγιο.

Παρά τις συνέπειες, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη μερίδα των συνδικαλιστών της ΠΝΟ από όλο το φάσμα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και πάλι σε κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα την παραμονή του Οίκου Ναύτου έξω από τον ΕΟΠΥΥ. Πάντως χθες ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την ένταξή του στο νέο φορέα από την 1η Απριλίου. Ωστόσο, τροπολογία της τελευταίας στιγμής αφήνει «παράθυρο» για την έξοδο Ταμείων από τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον προηγηθεί αναλογιστική μελέτη και αυτά μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοπανέλι η χειροποίητη δαντέλα

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Σπυριδάκης

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης