Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης

Εικόνα
Η Ιερά Μονής της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγινα, βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του δρόμου που ανεβαίνει προς την Μονή της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Νεκταρίου. Η παράδοση λέει ότι εκεί υπήρχε ένα εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και θαυματουργικά βρέθηκε η εικόνα της. Λέγεται ότι αυτό το εκκλησάκι το είχε ένας πολύ βλάσφημος και ότι το 1908 το αγόρασαν δύο καλόγριες. Σύμφωνα με την παράδοση όταν αγοράστηκε εκείνο το κτήμα δεν υπήρχε καθόλου νερό. Έσκαψαν λοιπόν 30 μέτρα, αλλά νερό δεν μπορούσαν να βρουν. Τότε, ένας αγιορείτης μοναχός έκανε παράκληση με της καλόγριες και κατέβασε την εικόνα μέσα στο πηγάδι και λιβάνισε μέσα στο ξεροπήγαδο. Το βράδυ κατά την διάρκεια της προσευχής, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και παράξενος κρότος και το μικρό μοναστηράκι σείστηκε από τα θεμέλια του. «Θύμωσε, είπαν, η Αγία γιατί την αφήσαμε μέσα στα χώματα και μας καταστρέφει». Μα το πρωί σαν κατέβηκε ο μοναχός για να βγάλει την εικόνα, βλέπει στα τοιχώματα του πηγαδιού χαραγμένο έναν Σταυρό. Είδε

Στις 6 Μαΐου ισοπεδώνω το δικομματισμό

Πασοκ-ΝΔ-ΚΚΕ το τρίπτυχο του βρώμικου δικομματισμού που ασέλγησε στη δημοκρατία της Ελλάδος έχουν έναν κοινό εχθρό: τη Χρυσή Αυγή, το άλλο άκρο του κκε, του δεκανικιού της χούντας της μεταπολίτευσης.
Για πρώτη φορά οι ισορροπίες θα αλλάξουν με την είσοδο του άλλου άκρου του πολιτκού φάσματος. Ο εξωτερικός ‘φασίστας’ (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μέλλει να δούμε στην ΠΡΑΞΗ τι είναι), όπως τον αποκαλούν, θα έρθει face to face με τον άλλο φασίστα που απολαμβάνει χρόνια τώρα ασυλία από το ίδιο το κατεστημένο. Το κκε που δεν θέλει να κυβερνήσει αλλά να παραμένει στο 8% εσαεί. Το κκε που βρίζει τη δημοκρατία αλλά τρώει απ’ αυτήν. Το κκε, ο φουσκωτός της βουλής και ο νταβατζής των συνδικαλιστικών κινημάτων.


Για να γίνει ριζική αποτρίχωση στη βρωμίλα που σαπίζει τη δημοκρατία μας, η επικράτηση των αντιμνημονιακών πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με την πανηγυρική είσοδο του άλλου άκρου του πολιτικού φάσματος που ήταν μονίμως στην απ’ έξω. Μόνο έτσι θα ανατραπούν οι ισορροπίες που δημιούργησαν και συντήρησαν αυτό το έκτρωμα που βλέπουμε. Η μπαλάτζα πρέπει να έρθει στα ίσα της για να αρχίσουν τα ξεβρακώματα. Κάποια βαρίδια θα πέσουν. Είναι νόμος της φύσης.
Έχω δε την αίσθηση ότι αυτό τους φοβίζει πολύ περισσότερο από την επικράτηση των αντιμνημονιακών. Όλοι τους έχουν γίνει ένα μέτωπο σ ‘αυτό το θέμα. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ (δυστυχώς ακόμα και τα αντιμνημονιακά κόμματα). Ακόμα και ο ΚΚβ, αναγκάστηκε να βγάλει το τσιρότο από το στόμα του φοβούμενος την διαρροή ψήφων προς τους κακούς εθνικιστές. Γιατί εδώ δεν μιλάμε απλά για την κορυφή του παγόβουνου αλλά απειλείται ευθέως (ίσως για πρώτη φορά) το ίδιο το υπόστρωμα, το προ συμφωνημένο status quo που τους συντηρούσε και τους διευκόλυνε τόσα χρόνια, από έναν νεό ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ παίχτη που δεν έχει φάει από μίζες ούτε από τον κρατικό κορβανά. Εδώ μιλάμε για πιθανότητα ρήξης των ίδιων των θεμελίων της ψευτοδημοκρατίας τους. Αυτό, τους ανησυχεί πολύ περισσότερο από την ίδια την ιδεολογία των ‘ναζιστών’ και των ‘φασιστών’ όπως τους αποκαλούν. Αυτήν την ιδεολογία, που πλασάρουν με τόσο ζήλο στα μέσα ενημέρωσης, αυτήν που γνωρίζουν καλά από πρώτο χέρι μιας και την εφάρμοσαν οι ίδιοι εις βάρος της Πατρίδος μας.
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Αν χτυπήσει κανά δεκάρι, πάρτε ποπ κορν και απολαύστε το θέαμα.
Θα γίνει τσι πουτ. το κάγκελο στη βουλή.
Αναγνώστης

Οι αναρτήσεις που πραγματοποιούνται από τους αναγνώστες αποτελούν απόψεις των ιδίων και δεν συνεπάγεται ότι τις υιοθετεί το blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κοπανέλι η χειροποίητη δαντέλα

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Σπυριδάκης

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης